Nelli Sarha

Koirat ovat kuuluneet aina elämääni ja niiden kanssa onkin tullut puuhailtua kaikennäköistä elämän varrella.

Vuonna 2013 suoritin Suomen eläinkoulutuskeskuksella eläintenkouluttajan perusopinnot ja seuraavana vuonna syvennyin koirien käytöshäiriöiden pariin. Tehtyäni töitä käytösongelmaisten koirien parissa huomasin, että koirien anatomian ja fysiologian tuntemus auttaisi minua työssäni ongelmakoirien parissa, joten lähdin opiskelemaan Kauhajoelle koirahierojaksi. Valmistuin 2015 KEO:lta koirahierojaksi ja samana vuonna kävin DOBO koulutusohjaajakoulutuksen. Tämä oli ehkä käännekohta eläinten kanssa toimimisessa, kun ymmärsin miten käsilläni voin auttaa koiria ja helpottaa niiden oloa. Tästä syntyi suuri intohimo etenkin urheilukoirien hoitoon.

Koska palo hoitotyöhön oli todella suuri, suoritin 2016 myös hevoshierojakoulutuksen Kauhajoella KEO:lla.
Vuonna 2017 valmistuin vielä koulutetuksi hierojaksi ihmispuolella ja erikoistumisalani on urheilijan lihashuolto. Erikoistuminen oli helppo valinta, koska tiesin että voin hyödyntää tietoutta myös urheilijaeläinten parissa.

Omaan perheeseen kuuluu kaksi australianpaimenkoiraa Kina ja Karma, joista Karma nähdään usein mukana kursseilla. Tämänhetkisiin harrastuksiin kuuluvat Dobo, Nose work ja toivon mukaan taas pian paimennus. Karvalaumaa täydentää myös suomenhevosruunani Urho.

PiskiTiskillä koulutan lauantaisin DOBOa, Nose Workia sekä teen muutamia koirahierontoja.

Nelli on koulutustauolla kesän 2020 ja jatkaa PiskiTiskillä syksyllä 2020.

 

Alkavia Nellin kursseja:

Ei kursseja