Shaping ja kohdekoulutuksen alkeet

lauma

Sheippauksen (shaping) avulla saat koirasi työskentelemään innokkaasti ja harjoittelemaan ilolla niin, ettei se pelkää tehdä virheitä. Koira oppii oma-aloitteisesti tarjoamaan erilaisia toimintoja, sen itsetunto kohenee, ja koiran kontakti ohjaajaan paranee huomattavasti. Myös ohjaajan antaman palkkion ajoitus paranee.

Shapingissä keskitytään poimimaan koiran käytöksestä haluttuja pieniä palasia, ilman houkuttelua. Näin koira oppii nopeasti ja tehokkaasti, kun se joutuu itse miettimään, mistä palkkio tulee, sen sijaan, että koira seuraisi vain makupalaa. Shapingissä keskitytään palkitsemaan oikeasta halutusta käytöksestä sen sijaan että korjattaisiin virheitä.

Kohteiden käyttäminen on monessa tilanteessa houkuttelua järkevämpi koulutuskeino. Kohde on houkutinta helpompi häivyttää harjoitellusta toiminnasta, koska se ei ole koiralle yhtä merkityksellinen kuin esim. nami tai pallo, jota koira seuraisi houkuteltaessa. Lisäksi koira joutuu itse miettimään, mistä palkka tulee, näin oppiminen on tehokasta ja nopeaa.

Kurssilla opetamme erilaisia tassu- ja kuonokohteiden käyttöä, kuten kosketuskeppiä, hiirimattoa ja vetoköyttä. Opettelemme shapingin ja kohteiden avulla temppuja ja perustottelevaisuusliikkeitä.

Tulevat kurssit:

Ei kursseja