Noora Tiainen


Heippa, olen Noora, PiskiTiskin omistaja.

Olen aina ollut koiraihminen, mutta todellinen kipinä koirien kouluttamisen ja käyttäytymisen opiskeluun syttyi, kun toteutin haaveeni omasta koirasta, hankin oman ensimmäisen koiranpentuni ja pääsin opettelemaan elämää koiran kanssa.

Lähdin opiskelemaan ensin koulutusohjaajaksi yksityisessä koirakoulussa vuonna 2012, josta jatkoin opintojani Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Siellä suoritin perusopinnot, joten kuulun nyt eläinkouluttajakiltaan. Lisäksi olen suorittanut samassa paikassa ongelmakoirakouluttajan opinnot.
Olen syksyllä 2016 valmistunut Taitotalosta eläintenhoitajan ammattitutkintoon, osaamisalana eläintenkouluttaja. Olen opiskellut Taitotalossa myös koirahierontaa.
Vuonna 2020 pätevöidyin lisäksi eläintenkouluttajan ammattitutkinnon näyttötutkintojen vastaanottajaksi ja arvioijaksi.
Hajutyöskentelyn puolella olen kouluttautunut Nose Work Finland Ry:n koulutusohjaajaksi ja Eläinkoulutuskeskuksen hajutyöskentelyopinnoissa.
Vuonna 2023-2024 suoritin Taitotalolla Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttamisen ja hyvinvoinnista huolehtimisen osatutkinnon.

Pyrin jatkuvasti kouluttautumaan myös erilaisilla kursseilla, seminaareissa sekä luennoilla.

Yrittäjiksi päädyin hieman sattumalta, kun sain tilaisuuden ostaa Koirakeskus PiskiTiskin edelliseltä omistajalta kesällä 2014. Siitä asti olen toiminut päätoimisena koirakouluyrittäjänä. Tavoitteenani on aina alusta asti olleet toimivat ja monipuoliset koirankoulutuspalvelut, joissa keskitytään yksilölliseen koirakon kehittymiseen jokaisen omien tavoitteiden mukaisesti. Haluan, että PiskiTiskillä kaikki tuntevat olonsa mukavaksi ja tervetulleeksi treenaamaan karvoihin katsomatta ja kaavoihin kangistumatta.

Omia koiria minulla on tällä hetkellä kolme: australiankelpie, sekarotuinen rescue sekä lapinporokoira.

Omien koirieni kanssa olen harrastanut monipuolisesti eri lajeja vuosien varrella (mm. noseworkia, rally-tokoa, agilityä, pelastuskoirahakua, tokoa) ja lisäksi harjoittelemme kaikkien koirien kanssa tietysti arjen tärkeitä taitoja jatkuvasti.
Itselleni sujuva arkikäytös on koirien kanssa eläessä tärkeintä ja sitä painotan myös vahvasti koulutuksissa asiakkaille. Kouluttajana olen rennon rempseä, asiakaslähtöinen ja joustava. Tavoitteenani on, että niin omistaja kuin koiransakin tuntevat olonsa koulutuksissa mukavaksi edeten omaan tahtiinsa. Eläinkoulutuksen ei tarvitse olla rakettitiedettä, vaan helpommallakin pääsee etenemään aivan varmasti.

PiskiTiskillä koulutan pääosin erilaisia arkitottelevaisuuteen, harrastuksiin ja aktivointiin liittyviä kursseja, torstain ja sunnuntain ympärivuotisia ryhmiä sekä tavoitteellista noseworkia. Lisäksi hoidan PiskiTiskin asiakaspalvelua, hallintoa ja muita yleisiä asioita.

Lämpimästi tervetuloa treenaamaan!

 

Alkavia Nooran kursseja:

Ei kursseja